söndag 8 februari 2009

Grillade grönsaker och halloumiost

Det blev ytterligare en lyckad måltid denna helg.

2port - ca 25min tillagningstid

Ingredienser
olivolja
1/2 halloumiost
1/2 gul paprika
1 Morot
1 gul lök
4 skivor aubergine
6  sockerärtor i skida

lite isbergssallad
1 näve babyspenat
valnötter
gurka
balsamvinäger
olivolja med basilika
1 tomat

1 dl creme fraiche
1/2 dl lättvil
1 msk senap

ris

1. Skala lök och morot, dela löken i 4 klyftor och skiva moroten i ca 5mm tjocka skivor
2. Pensla en grillpanna med olivolja och värm upp den
3. Stek löken och moroten på medelvärme under lock
4. Påbörja kokning av riset enligt förpackningens instruktion
5. Gör en sallad direkt på tallriken, med finskuen isbergssallad, babyspenat, gurka, tomat (i lager för utseendets skull)
6. Vänd grönsakerna i stekpannan och pensla dem med olivolja
7. Droppa balsamvinäger och olivolja med basilikasmak över salladen, lägg på några skalade valnötter på salladen
8. Blanda creme fraiche, fil och senap i en skål
9. Samla ihop lök och morötter i en hög på grillpannan, lägg på paprika delad i några stora delar, aubergine och sockerärtor, öka värmen något och stek utan lock, krydda grönsakerna med timjan och pensla med olivolja
10. När riset är färdigt, stek ca 5mm tjocka skivor av halloumiosten under en minut på vardera sidan
11. Lägg upp de varma grönsakerna bredvid ris och sallad på tallriken
12. Lägg halloumiosten på den kalla salladen
13. Häll några skedar av crem fraiche-blandningen över de varma grönsakerna, samt riset
14. Ät

Inga kommentarer: